Aktiviteter

Nye arrangementer vil blive annonceret her:

2022


BESØGSCENTRET ÅBNER FOR SOMMEREN

Lørdag d. 16. april kl. 12-16

--------

Arbejdende folk skildret af
L.A. Ring og andre samtidige kunstnere

Mandag den 7. marts kl. 19.30
i salen på Roskilde Bibliotek.
Foredrag v. cand.scient.
Claus Helweg Ovesen 

Ring (1854-1933) maler især i landsbyen og det sjællandske landskab – men også menneskene derfra udgør en meget vigtig del af hans motivverden.

I foredraget viser Claus Helweg Ovesen eksempler på arbejdende mennesker i Rings billeder. Der gives et udblik til andre samtidige kunstnere, som har interesseret sig for tilsvarende motiver, og der vises fotografier af mennesker på arbejde.

Rings dokumentation af arbejde i landbrug, håndværk og i hjemmet giver hans kunst en ekstra dimension.

——————

2021

Medlemstur til Sydsjælland 
søndag den 10. oktober 2021

Turen går til Mogenstrup, Ring og Holmegaard Værk ved Næstved

Mogenstrup

Tag med på denne spændende efterårstur, som vi nu endelig kan gennemføre efter flere aflysninger. Turen ledes af Karsten Nonbo, Claus Helweg Ovesen og Karin Mejding.

 Fra Roskilde til Mogenstrup Kirke er der ca. 70 km – en lille times kørsel afhængig af, hvor turen udgår fra. Tjek selv din rute.

 PROGRAM

10.30             Mogenstrup. Vi mødes på P-pladsen ved kirken med tidl. viceborgmester og MF, Karsten Nonbo, Næstved. Introduktion til formiddagens tur, hvorunder vi kan drikke egen medbragt kaffe. Vi ser motiver og steder for vigtige Ring-malerier: par på vej fra kirken, indgang til kirken og ikke mindst kilden ved Mogenstrup med Sigrid og Rings svigerforældre.

 11.15             Videre til landsbyen Ring.

 11.30             Ankomst til Ring. Karsten Nonbo viser rundt til Rings fødested, hvor malerkarrieren tog sit udspring. Vi ser, hvor ledvogterhuset lå, gadekæret o.a. steder i hjembyen, som indgik i Rings motivverden.

 12.30             Videre til Holmegaard Værk, Fensmark.

 13.00             Ankomst. Der er forudbestilt frokostsandwich i museets café.

 13.45             Rundvisning på Holmegaard Værk med bl.a. keramiksamlingen fra det berømte Kähler-værksted i Næstved med arbejder af både Ring selv, Sigrid og øvrige værker fra keramikfabrikken. 

Glasdelen udgør den største samling på værket. Den ser vi naturligvis også.

 14.45             Tid til selv at se nærmere på Værket. Hjemkørsel aftales i de enkelte biler. 

ALT DET PRAKTISKE

Pris pr. deltager 250 kr. - dækker guidning ved Mogenstrup og i landsbyen Ring. På Holmegaard Værk dækker det entré til værket, 1 sandwich og 1 drikkevare i cafeen samt guidet tur på værket. Beløbet afregnes via MobilePay eller bankoverførsel til foreningen på dagen.

Transport afregnes i de enkelte biler derudover (se mere nedenfor).

Vi forudbestiller 1 sandwich pr. person, to slags (halvdelen med roastbeef og halvdelen med kylling). Hvis du ønsker vegetar, så skriv det i din tilmelding). Drikkevare er 1 vand eller 1 øl.

 Tilmelding senest torsdag den 30. september

Send en mail til info@ringsvenner.dk

I emnefeltet skriver du 'Ringtur og dit navn', f.eks. 
'Ringtur Hans Hansen' - Tilmelder du flere deltagere, skriver du flere navne, f.eks. 'Ringtur Hanne og Hans Hansen'                 

Inde i mailen skriver du 

  • For- og efternavn på tilmeldte
  • Mobilnummer (husk venligst dette - også selv om du mener, at foreningen allerede har det!)
  • Evt. ønske om vegetarsandwich
  • Antal ledige pladser i bilen 
  • Skriv, hvis du mangler kørelejlighed

 Afregning af kørsel sker i de enkelte biler

Turen frem og tilbage er på ca. 150 km; km-pris kan sættes til 2 kr. pr. km/bil og afregnes mellem de enkelte i bilen. Parkering ved Holmegaard Værk koster 40 kr. 
Læs mere under Holmegaard Værk, praktisk info. 

Venlig hilsen og på gensyn til en spændende dag!
Claus Helweg Ovesen og Karin Mejding

Evt. forberedelse:

-------------

Foredrag onsdag d. 8. september kl. 19

Henrik Wivel om 
L.A. Ring - Det glasklare hjerte
i foredragssalen på Roskilde Bibliotek

Ring forside

Forfatter, dr. phil. Henrik Wivel fortæller om en af dansk malerkunsts store skikkelser.

På baggrund af mange års forskning og sin biografi om kunstneren fortæller Henrik Wivel om L. A. Ring (1854-1933), der i dag vækker international interesse både i Norden, Europa og USA. Som sand avantgarde-kunstner brød han med maleriets gængse konventioner og skabte et nyt og gådefuldt billedsprog, samtidig med at han bibeholdt et fast greb om virkeligheden. 

I foredraget vil Henrik Wivel give et nuanceret og levende billede af den danske maler og dykke ned i nogle af hans kernemotiver.

Download anmeldelsen af bogen HER

-------------
Generalforsamling 2021

——————

2020

Udstilling med Sigrid Rings akvareller
Udstillingen blev vist i galleriet i hele sæsonen lige frem til lukning for vinteren d. 18. oktober 2020. Udstillingen omfattede både originale værker og fotografier.

---------

5. oktober 2020 på Roskilde Bibliotek
Foredrag v. Peter Nørgaard Larsen, Statens Museum for Kunst
'Maleren L.A. Ring i den store verden’ 

15. august 2020: L.A. Rings fødselsdag
Pga. corona var der i år udelukkende sendt invitation til medlemmer af foreningen (normalt har vi haft offentlig adgang til arrangement denne dag).
Foreningen præsenterede tre nyheder:
Et originalt Ring-maleri var udstillet under arrangementet, den af Andelslandsbyen Nyvang renoverede havelåge blev præsenteret og appen Useeum, gåtur i Rings fodspor på Sankt Jørgensbjerg gik i luften.

10. februar 2020 på Roskilde Bibliotek
Foredrag ved cand.mag.  Finn Agger 
'L.A. Ring og hans samtid - set i lyset af Henrik Pontoppidans
roman Nattevagt'


2019
Sæsonen lukkede med to flotte arrangementer i weekenden d. 26.-27. oktober 

Lørdag den 26. oktober fik vi besøg af Mikkel Ploug (f. 1978), en moderne dansk jazzguitarist. Han spillede denne dag en minikoncert med bl.a. improvisationer på baggrund af udvalgte Ring-malerier. Konceptet hedder ”Jazz at the Museum” og var støttet af Roskilde Kommune som led i Spil Dansk-ugen. Koncerten var i to sæt á 30 min.

- Mikkel Ploug har slået sit navn fast på den internationale jazzscene med turnéer i 22 lande, 13 udgivelser på internationale pladeselskaber og over 2 mio. streams af sin soloudgivelse ”Allevation”. I 2019 har han turneret med sin trio i USA.

Søndag den 27. oktober holdt Claus Helweg Ovesen miniforedrag om: ”Kunstnerbrødre – Ring og Brendekilde”. 

Nivaagaard viser den meget roste udstilling af samme navn frem til januar. Det lille foredrag kunne tjene som inspiration forud for et evt. besøg på Nivaagaard (på egen hånd). 

I anledning af, at denne dag var sidste åbningsdag, var der tændt op i komfuret og gratis hjemmebag til de første ca. 25.


25. september 2019
Udflugt til udstillingen ‘Kunstnerbrødre' på Nivaagaard

Se invitationen HER


15. august 2019: L.A. Rings fødselsdag
Se Rings renoverede gravsten på Sankt Ibs kirkegård - og kom til Åbent hus i Brøndgade 1, hvor vi åbner den nye udstilling: Kan du spotte et falskneri?
Læs mere i invitationen HER


Udstilling 13. juli til 11. august 2019: L.A. Ring og fotografiet

 Udstillingen i galleriet på første sal viste nogle af de fotografier, som Ring har arbejdet med: Nogle af dem, han selv har taget med et ”fotografisk apparat” og nogle, som viser noget om Ring og hans arbejde, bl.a. af taget af hans ven fotograf Kristian Hude. Alt sammen spændende vidnesbyrd om, hvordan en kunstner dengang benyttede sig af fotografiet. 

 Vores forening har spillet en lille rolle i historien om billederne, idet vi af L.A. Rings arvinger fik overdraget en kasse med bl.a. private fotos. Vi mente ikke, at vi selv var i stand til at tage hånd om dem på forsvarlig vis – og heller ikke i tilstrækkelig grad gøre dem tilgængelige for offentligheden. Derfor har foreningen Rings Venner overdraget disse sager til Den Hirschsprungske Samling, hvor de nu opholder sig. Som tak for denne hjælp har Hirschsprung nu stillet nogle af dem til rådighed for os. Et fint samarbejde!

Claus Helweg-Ovesen viser rundt på Sankt Jørgensbjerg.


3. maj 2019
Medlemstur til Blaakildegaard og Baldersbrønde 


9. april 2019
Generalforsamling ifg. vedtægterne
i Byens Hus - den Gamle Byrådssal


21. januar 2019
Foredrag ved kunsthistoriker Nina Carlberg
'L.A. Ring og Baldersbrønde'


I 1902 flyttede maleren L.A. Ring til Baldersbrønde – et sted, som ingen kunstnere tidligere havde fundet interessant. Men hvad var det, der tiltrak L.A. Ring ved stedet? Og hvorfor blev det i Baldersbrønde, Ring udviklede en motivverden og en metode, der gør både landskabs – og interiørbillederne genkendelige og særlig Ring’ske? Foredragsholder er kunsthistoriker Nina Carlberg, som var kurator på Roskilde Kunstforenings store udstilling ”Baldersbrønde revisited” i foråret 2018.

Arrangementet blev afholdt i Rings Atelier.

2018
9. oktober 2018 i Byens Hus
Foredrag ved kunstmaler Anders Kirkegaard om L. A. Ring
Mit kunstnerliv med og omkring L.A.Ring 
– et liv med både klagesange og glædessangeAnders Kirkegaard har i sit virke som kunstmaler forholdt sig til L.A.Ring og ikke mindst malet et betydeligt antal parafraser over det berømte billede med motivet: Sommerdag ved Roskilde Fjord (1900). Glæd jer til at høre Anders Kirkegaard fortælle om sit forhold til L.A. Ring og sit nye forhold til det gamle maleri.


10. september 2018 i Atelieret, Brøndgade 1
'Foredrag om H.A. Brendekilde og L.A. Ring' 
Ralph Sonne holder foredrag om H.A. Brendekilde, Rings nære ven og kunstnerkollega, som Ralph Sonne i år har udgivet en stor og spændende bog om. 

H.A. Brendekilde (1857-1942) bliver berømt som en af Danmarks mest alsidige og dygtige kunstnere i årtierne omkring år 1900. Især for sine socialrealistiske billeder af livet på landet og for sine glasarbejder for Fyns Glasværk. Desuden får han afgørende indflydelse på Herman A. Kählers keramiske værksted i Næstved, hvor pottemagerproduktion forvandles til kunsthåndværk. Kunstnerne Lauritz Andersen og Hans Andersen mødte hinanden på Kunstakademiet i København omkring 1877, og de blev siden nære venner. 

Kunstnerne Lauritz Andersen og Hans Andersen mødte hinanden på Kunstakademiet i København omkring 1877. For at signalere hvor de kom fra – og måske for ikke at blive forvekslede – tog de begge navn efter deres hjemstavn 

Maj 2018: AOF-kursus i L.A. Rings Atelier
‘Oplev L. A. Rings Atelier med blyant og pensel'

Med atelierhuset som base, arbejder vi med motiver fra huset, haven, det historiske Sankt Jørgensbjerg og Roskilde Havn. Hver dag indledes med et oplæg til inspiration og afsluttes med at vi ser på dagens billeder. Øvrig undervisning er individuel.Medbring materialer du ønsker at benytte, fx blyant, akvarel og akryl. Pensler, lærred/papir, vandbeholder, palet og solhat, klapstol og evt. feltstaffeli. Mad og drikke til pauser.

Mandag kl. 9.30-15 i L.A. Rings Atelier 
28. maj til 1. juni - 5 x 6 lektioner
Billedkunstner Eva Carstensen 
1400 kr. (P: kr.1.130,-  & E/A: kr. + 1.190,-)


L.A. RING i Baldersbrønde
14. april - 13. maj 2018


I anledning af Roskilde Kunstforenings udstilling: 
Baldersbrønde Revisited åbner Besøgscentret i Brøndgade 1 en særudstilling om Ring og Baldersbrønde. L.A. Ring boede i Baldersbrønde med sin familie i 12 år, inden de i 1914 flyttede til Roskilde.

Ved hjælp af film, skærme og trykt materiale sætter besøgscentret fokus på figur-, landskabs- og interiørbilleder fra Baldersbrøndetiden.

Åbent kl. 12-16 på lørdage, søn- og helligdage. 
Entre 25 kr. for voksne (medlemmer og børn gratis)
    

Fredag d. 27.04 - Store Bededag 2018
leder Claus Helweg Ovesen fra Formidlingsgruppen en vandring rundt til en række af malerens motivet på Skt.Jørgensbjerg og UglbjergVi ser bl.a. motivet for Ordrupgård-samlingens nye billede af lågen mellem det grønne område ved kirken og Kirkebakken og  har fået lov til at gå igennem haven til Rings villa på Uglbjerg.

Turen begynder ved huset Brøndgade 1, kl.13.30 og varer til ca. 15.

Alle er velkomne!

——————

L.A. RING og fotografiet 2018

 Tirsdag den 20. marts kl. 19.00 holder direktør for Den Hirschsprungske Samling, Gertrud Oelsner, foredrag i Riddersalen på Roskilde Kloster. Pris 90 kr.
Begrænset antal deltagere - først til mølle.

L.A. Ring var optaget af fotografiet i forbindelse med arbejdet med flere af sine malerier, ligesom vi i breve fra kunstneren kan læse om, at han selv fotograferede i flere sammenhænge.

I tiden i Roskilde knyttede Ring kontakter til en af tidens store fotografer, Kristian Hude. I foredraget skal vi derfor også høre mere om forbindelsen mellem dem. Ring var ikke alene om at interessere sig for fotografiet, også en række andre kunstnere som bl.a. Vilhelm Hammershøi og  J.F. Willumsen fotograferede, og i foredraget giver Gertrud Oelsner et bud på, hvorfor fotografiet var interessant for billedkunstnerne i årene omkring århundredeskiftet.

Se omtalen HER

UDSOLGT

————————————

MALERNE L.A. RING OG J.TH. LUNDBYE PÅ FREDERIKSVÆRKEGNEN

 Mandag den 26. februar 2018 kl. 19.00 holdt cand. scient. Claus Helweg Ovesen foredrag i Brøndgade 1 om de to store malere, som begge har boet og malet på denne egn. 

Se omtalen HER

Udsolgt

——————

MALEREN L.A. RING OG ROSKILDE

Tirsdag den 30. januar 2018 kl. 19.00 holdt Kaj V. Hansen foredrag om L.A. Rings liv og kunst.    

Pris: 75 kr. pr. deltager, som betales i forbindelse med tilmelding. 

Se omtalen HER

—————

Besøgscenteret L.A. Rings Atelier, Brøndgade 1, 

åbner  tirsdag d. 15. august 2017 fra kl. 15.30. 

Vi er nu så langt, at vi glæder os til at se jer til den officielle åbning af L.A. Rings Atelier.

 Dagens program: 

 Kl. 15:30 – 
16:00                  Haven åbner – en let servering i teltet.

 Kl. 16:00

  • Velkomst ved formanden for L.A. Rings Venner
  • Tale af Birgit Pedersen; Kulturudvalgsformand 
  • Tale af Winnie Liljeborg
  •  Snoren klippes af Winnie Liljeborg og Birgit Pedersen som tegn på, at L.A. 
  • Rings Atelier er åbnet.

 Herefter kan udstillingen besøges – formentlig i hold, hvis fremmødet og interessen bliver lige så stor, som den har været ved de tidligere arrangementer med åbent hus på L.A. Rings fødselsdag.

 Kl. 18:00            Udstillingen lukker

  Vi håber meget, at du/I har mulighed for og lyst til at være med.

——————


EN RIGTIG ROSKILDE-BEGIVENHED

Udstillingen "Dobbeltblik" åbner den 27. maj 2017 kl. 12.00 i Palæfløjen.

Roskilde Kunstforening åbner dørene for en rigtig spændende Roskilde-begivenhed:
To kendte Roskilde-kunstnere mødes i en helt unik "samtale":

Den unge fremstormende kunstner Kristian Touborg møder et af sine absolutte forbilleder : L A Ring. Små 100 år adskiller dem, men det fornemmes ikke. For stor kunst overskrider enhver barriere.

Kristian har udvalgt et antal L A Ring værker, og han har så frembragt egne værker, der på en helt særlig måde går i dialog med Rings værker.

UDSTILLINGEN ÅBNER LØRDAG D 27 MAJ med en fernisering kl 12.00, 
og løber frem til 25 juni.

Se nærmere om udstillingen på Kunstforeningens hjemmeside:

                                                                    roskildekunstforening.dk

Kunsthuset Palæfløjen
Roskilde Kunstforening
Stændertorvet 3C
DK-4000 Roskilde
Tlf: 46 32 14 70
info@roskildekunst.dk

ÅBNINGSTIDER
Tirsdag-søndag kl. 12-16
Mandag lukket

Kristian Touborg fortæller om sin vision til formændene for Roskilde Kunstforening og L.A. Rings Venner (foto: Arne Kirt Hansen)

——————

——————

Nordea-fonden
Kære L.A. Rings Venner

Vi har efter ansøgning fået 40.500 kr. fra Nordea-fonden til planlægning og forberedelse af informationsmaterialer til brug for L.A. Rings Atelier. Pengene blev overrakt søndag d. 2.10. ved vores Antik-loppemarked. Se mere på Paperboy her. Og i Roskilde Avis her.
Mange tak til Nordea-fonden for støtten.

—————————

L.A. Rings Venner har fået præmie for en smuk og vellykket restaurering - 2016

Foreningen for Bygnings og Landskabskultur i Roskilde har tildelt L.A. Rings Atelier årets bygningspræmiering 2016. Det blev markeret med en plakette, som blev placeret på huset lørdag d. 26. december.

”En særlig vellykket bygningsbevaring eller vellykket nyt byggeri”
Det er kriterierne, som den præmierede ejendom skal opfylde, og som L.A. Rings Venner nu bliver anerkendt for med renoveringen af Brøndgade 1 på Sankt Jørgensbjerg.

-       L.A. Rings atelier er både en stærk historisk og kulturhistorisk fortælling, siger Bent Oslev, formand for By og Land Roskilde.

Præmieringen blev naturligvis fejret
De to foreninger inviterede til afsløring af plaketten, og mange medlemmer benyttede lejligheden til at møde frem.

 Kåre M. Lauritzen, næstformand i By og Land Roskilde, bød velkommen og begrundede valget af prismodtageren, borgmester Joy Mogensen afslørede plaketten, og Jes Nysten, næstformand for L.A. Rings Venner, fortalte kort om huset og historien frem mod den gennemrestaurerede bygning og løftede sløret for tanker om det fremtidige besøgscenter. 

 De to foreninger bød på et lille glas i dagens anledning.

LÆS Dagbladets reportage fra begivenheden HER

—————————

Ny gåturs-folder var klar ved L.A.Rings fødselsdag d. 15. august 2016.

Se den på biblioteket eller hos Visit-Roskilde.

 —————————

Åbent hus

Søndag d. 7. maj Nationalparkdag 2017
Som et led i fejringen af nationalpark Skjoldungernes Land holder vi åbent hus i L.A. Rings Atelier kl. 10:30 - 15:00.

Se hele programmet for Nationalparkdagene her.

------------

Onsdag d. 19. april 2017:
Generalforsamling i L.A. Rings Venner kl. 19-21 - i Palæfløjen

Se dagsordenen her

Læs beretningen her.

Se slides med billeder her.

Se referatet her.

------------

Medlemsturene med omvisning til ORDRUPGAARD d. 10. og d. 17. januar var overtegnet … men alle havde en god tur, og udstillingen kan i høj grad anbefales.

Ved frokostbordet og morgenaviserne, 1898 (Nationalmuseum Stockholm)

Ordrupgaard har åbnet en fantastisk udstilling med en lang række L.A. Ring værker, som er i privat eje og som derfor ikke i almindelighed er tilgængelige for offentligheden. Hertil kommer en lang række værker fra førende museer som SMK, Nationalmuseum Stockholm, Den Hirschsprungske Samling, KUNSTEN i Aalborg, Randers Kunstmuseum, Nationalmuseet for kunst i Oslo, Canica Kunstsamling i Oslo, BRANDTS i Odense, Sorø Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Kroppedal Museum, Carlsberg, ARoS i Aarhus, Statsministriet, Roskilde kommunes kunstforening samt fra Ordrupgaards egen store samling. 

LÆS Berlingskes anmeldelse HER                *****

LÆS Jyllands-Postens anmeldelse HER        *****

LÆS WeekendAvisens anmeldelse HER        

LÆS Kristelig Dagblads anmeldelse HER      ****

LÆS Politikens anmeldelse HER                  *****

------------------------

Efterlysning:
Foreningen vil stadig meget gerne i kontakt med personer, der har L.A. Ring-billeder i privateje, og som evt. kunne tænke sig at låne billederne ud til en senere udstilling. Send en mail til kunst@ringsvenner.dk, og vi kontakter dig.

------------------------

Desværre ...

er den fine Ole Ring-samling i Præstø nu lukket, da kommunen har afhændet det gamle rådhus uden at kunne finde et andet sted til den fine, private samling. 

Hvis vi hører at udstillingen over L.A. Rings søn Ole Rings billeder åbner et andet sted, så skriver vi det her. Udstillingen kan varmt anbefales - læs mere på olering.dk og i Ugebladet Sydsjælland 

------------------------

Tidligere aktiviteter

Åbent hus i Brøndgade 1

Kære L.A. Rings Venner
Ligesom de to første år holder vi en lille sammenkomst på L.A. Rings fødselsdag 

                mandag den 15. august kl. 15.30 - 17.00 i Brøndgade 1, 4000 Roskilde

 I år samles vi ved Brøndgade 1, L.A. Rings atelier. Her er der åbent hus for alle interesserede, og I kan se, hvor langt vi er kommet med den indvendige renovering og høre lidt om fremtidsplanerne for foreningen. 

 Der bliver mulighed for at se sig omkring i hus og have – få et lille glas vin eller juice – og snakke med andre Ring-venner. Der vil også blive præsenteret en helt ny folder: ”I maleren L.A. Rings fodspor på Sankt Jørgensbjerg”. 

 Og så kan vi allerede nu begynde at glæde os til den store L.A. Ring-udstilling på Ordrupgård til december. Udstillingen hedder: Mellem lys og mørke – se beskrivelsen her.

 På gensyn den 15. august i Brøndgade.

Venlig hilsen
Jan Mejding

------------------------

Fuldt hus til Foredraget om Banevogteren:Et par spændende foredrag om Banevogteren - og det hele er udkommet som bog på Aarhus Universitetsforlag i foråret 2016. 

Henrik Wivel har skrevet en flot anmeldelse af bogen om Banevogteren.
Læs anmeldelsen Her.

FOREDRAG ved Henry Nielsen & Dorte Fogh:

Banevogteren – 
På sporet af et L.A. Ring-maleris usædvanlige historie    

Tirsdag d. 22. september 2015 kl. 19-21
Foredraget holdes i den gamle byrådssal i Byens Hus på Stændertorvet.
Kun plads til 50 deltagere, så tilmelding er nødvendig - se nedenfor.

Hvor og hvordan er maleriet blevet til? Hvilke private og samfundsmæssige forhold var afgørende i skabelsesprocessen? Hvordan blev maleriet modtaget, da det første gang blev udstillet på Charlottenborgs juleudstilling i december 1884? Hvor befandt maleriet sig i de 65 år, der gik fra det i 1886 blev solgt på auktion for 75 kroner, til det i 1951 atter kom på auktion, og via en dansk museumsdirektør blev solgt for 7800 kroner til Nationalmuseum Stockholm? Og hvordan er det gået til, at maleriets ry siden er vokset og vokset, indtil det i dag er et af de højest estimerede danske malerier fra sidste halvdel af 1800-tallet? 

Lektorerne  Henry Nielsen & Dorte Fogh udgav i 2011 bogen Frygt og fascination: Danske og udenlandske jernbanemalerier fra 1840 til i dag på Aarhus Universitetsforlag. Et af de malerier, de analyserede heri, var L.A. Rings fine og interessante maleri Banevogteren fra 1884. Siden da har de arbejdet på og nu færdigskrevet en værkmonografi om netop dette billede. Gennem et omfattende arkivarbejde og et omhyggeligt studium af den litteratur, der allerede foreligger om L.A. Rings værk, er de i stand til at give svar på en lang række spørgsmål, som hidtil har været helt eller delvist ubesvarede.

Entré 40 kr. som betales ved indgangen - medlemmer af L.A. Rings Venner har gratis adgang.


Åbent hus i Rings atelier 15. august kl. 13-14.30

Se omtalen i Roskilde Avis

Dagen er L.A. Rings fødselsdag. Vi markerer den ved at mødes på Sankt Ibs Kirkegaard kl. 13. Her lægger vi en buket på Rings grav. Derefter går vi til Brøndgade 1, hvor man nu kan se den fine, udvendige renovering. Huset er åbent for interesserede, men er endnu ikke renoveret inde.

Der vil blive fortalt kort om indsatserne i året, der er gået, og om skitser til flere indsatser. 

Foreningen byder på en lille forfriskning. Ved denne lejlighed er alle velkomne, medlemmer såvel som ikke-medlemmer. 

L.A. Ring-udstilling i Roskilde forår 2015

 D. 18. april–10. maj blev der i samarbejde med Roskilde Kunstforening afholdt en kunstudstilling i Palæfløjen med en række L.A. Ring-billeder i privateje, som ikke har været vist samlet før. 

Hvad øjet ser og sjælen føler
Dobbeltudstilling med værker af Krass Clement og L.A. Ring
Se pressemeddelelsen her
Fernisering lørdag d. 18. april kl. 12-16

Drengvedvindue


Særarrangementer under udstillingen

Fredag d. 24. april kl. 19: Kunsthistoriker Gitte Ditlevsen, kurator på L.A. Ring udstillingen og desuden Ring-ekspert, viste rundt og fortalte. Pris 40 kr. Medlemmer gratis.

Tirsdag d. 28. april kl. 19: Kunsthistoriker Nina Carlberg fortalte om Rings kunst og hans forhold til fotografiet. Pris 40 kr. Medlemmer gratis.

Tirsdag d. 5. maj kl. 19: Kunsthistoriker Gitte Ditlevsen, kurator på L.A. Ring udstillingen og desuden Ring-ekspert, viste rundt og fortalte. Pris 40 kr. Medlemmer gratis.

Foredrag: L.A. Ring og hans sjællandske motivverden

L.A. Rings Venner har været medarrangør sammen med Roskilde Kunstforening og Lokalforeningen i Roskilde for Bygnings- og Landskabskultur ved et foredrag af Ring-enthusiasten Claus Helweg-Ovesen. Foredraget blev en stor succes, og vi var nødt til at dubblere det, så mere end 200 tilhørere fik glæde af det. Det bliver ikke sidste gang at vi forsøger os med noget tilsvarende:

Foredrag ved Claus Helweg-Ovesen

Tak til DANSKE BANK, som udlånte deres filmsal til formålet. 

Loppetorv og auktion lørdag d. 25. oktober 2014 

Kom og besøg Rings atelier og gør et fund blandt de antikviteter og rarieteter, vi ikke får brug for i forbindelse med husets nye funktion som besøgscenter for L.A. Ring og det gamle Sct. Jørgensbjerg. Mange spændende ting samlet gennem et langt liv af husets tidligere ejer. © JM 2014