Aktiviteter

I L.A. Rings atelier på Sankt Jørgensbjerg fortæller omgivelserne og det gamle hus om maleren og hans tid. L.A. Ring levede fra 1854 til 1933. Fortællingen i huset understøttes af korte film og billedserier samt gengivelser af Ringmalerier. Vagtguiderne i atelieret er klar til give en kort introduktion.

Vi har ikke originale Ringmalerier i atelieret, men mange gengivelser i form af billeder og film. Vi har et læserum, hvor man er velkommen til at fordybe sig i fagbøger og andre materialer. Ved bordet i atelierets dejlige have, kan man nyde en kop kaffe el. lign.

For medlemmer

Udflugter
Den13. november 2022 besøgte vi Ordrupgaard, hvor vi fik en fin guidet tur i den nye danske ophængning med bl.a. mange malerier af Ring, Hammershøi og en række andre samtidige danske maler(foto øverst er fra dette besøg).

I støbeskeen er en medlemstur til Fuglsang Kunstmuseum i marts 2023.

Der arrangeres ture til steder, som har relation til Rings liv og kunst. Tidligere ture har gået til bl.a. Baldersbrønde, Holmegaard Værk, landsbyen Ring og Frederiksværk.

for alle

Gå en tur på Sankt Jørgensbjerg i Rings fodspor
– I atelieret udleveres en gratis folder, man kan følge rundt i gaderne. På den måde kommer man forbi en række af Rings motiver fra Sankt Jørgensbjerg og nærmeste omegn.
– Med appen Useeum gratis downloadet til mobilen kan
man gå, lytte og kigge efter Rings motiver.

Useeum er din gratis guide til en lang række museer.

Du kan hente Useeum til iOS her. Og til Android her.

Hold øje med galleriet på første sal
Her arrangerer foreningen udstillinger fra tid til anden. I sommeren 2022 viste vi billeder af andre malere, som har malet på bjerget: Sankt Jørgensbjerg set med andre øjne. Tidligere udstillinger har bl.a. fortalt om L.A. Rings veje til Roskilde og Sigrid Ring – Glæden ved planter.

L.A. Rings fødselsdag
Den 15. august er der tradition for et møde i atelierets have til en hyggelig sammenkomst. Her præsenteres gerne nyheder fra atelierets eller foreningens aktiviteter.

Foredrag
Der arrangeres foredrag med relation til Ring og hans kunst, udstillinger og steder. Nogle foredrag er for alle, andre er udelukkende for medlemmer. Annonceres typisk på Facebook eller ved direkte mail.

Skoler
En klasse kan besøge atelieret efter nærmere aftale. Læs mere under Skole, hvor der også findes forslag til undervisningsforløb af forskellig varighed.